Здравейте колеги! От известно време се мъча да запаля моят hyundai matrix, 1.5crdi. Първо да ви обясня по подробно какъв е проблема: На въртене с клча не иска да пали. На бутане пали и със спрей също пали. Работата на двигатела е нормална като запали. Не пуши. Пробвах вече почти всичко и останах почти без идеи. Понеже имам приятел който ми доставя части и смених доса неща за да опитам да го запаля, но не става и не става.. Така - сменил съм сензора на коляновия вал, на разпределителния вал, сензора на горивната рейка и клапана, нафтовата помпа, дюзи и стартер. Направих му диагностика и нищо не излиза. Изолирах динамото да не би да дърпа ток и да върти леко на стартер, но не. Дадох му ток и въртеше по-силно, но пак не палеше. Ако е имобилайзера би трябвало да не пали и на бутане. Ако е прехвърлил зъб на ремъка би трябвало като е запален да работи зле. И така засега съм останал с една единствена идея да пробвам с друг стартер защото този не беше оригинален, а беше някаква корейска марка и евентуално имам съмнения да е от него, понеже ми се струва, че все пак върти леко стартера (но може вече и внушение да е поради липса на други идеи

) Не съм чувал друг такъв хюндай как върти за това не съм сигурен дали е нормално. Междру другото да споделя за тези които не знаят кой модел е - трицилиндров. Та така и до днес се мъча с този хюндай. Приемам всякакви идеи колеги. Благодаря предварително!