Здравейте,
Темата която започвам е може да се нарече доста обща и не мога да кажа към кой раздел походжа като цяло. Идеята ми е, че искам да взема/сменя джипката с нова (която пак ще е стара). В момента останах само със Sante Fe то 2.7 V6 от първо поколение и съм доволен, но като цяло май в момента съм се насочил към нещо с разход до към 13л в града (предпочитам бензин).
Набелязъл съм няколко сув-а, които мисля че се вписват в тази критерия и бюджет около 10 000 лв, но държа да е с по-висок клиренс.
-Tuscon -2.0i -и 2DW и 4x4 става- Тъй като е от марката и също ми изглежда добре, не мисля че поддръжката ще е по скъпа от сегашното Санта ФЕ. -Nissan Qashcai- 1.6/2.0i -тази май повече кола някога ми изглеждаше мн женска, но сега ми е симпатична, екстри има, багажник също и според католози разхода е нормален. -Kia Sportige 2.0i -то май всичко е на Tuscon-a ама ми е малко по грозна някак, пък следващия модел са в друга финансова граница (и даже нещо ги дават дефектни). -Suzuki Grand Vitara 2.0 i -не съм ги проучвал много много, но мисля ще е добре. -Rav 4---нещо този модел за около 10 к са ми страшно грозни и май отпада.
-Captiva 2.4i- тука не съм сигурен че разхода не минава 13 и +, има дизайн, но май доста дефекти имат с мотор, съединител (при ръчка-масово). -Mazda Cx-7 2.3 (260 ps) -тези са също симптатични, но нз дали ръждата ги хваща и с тези 260 коня нз колко градска джипка е. -Ford Maverick 2.3 -преди се чудех за такова кола, но мисля че и тази минава 15 литра разход.
-VW Tiguan -1.4 /2.0- само че тук цената е по скоро около 15к.
Ако някой е притежавал някои от изброените горе или имат опит да каже, кое е за предпочитане и какви проблеми е имал по двигател, ламарина (кое най-малко гниещо) (въпреки да чукна на дърво сегашното Санта Фе няма ръжда, но разхода в Града под 18 не пада). И като цяло слаби места на посочените модели. Целта не е да се кара, някъде по горите, просто да не опира и да може да се катери по тротоарите в града.
От това което разглеждах, като части колите са в един интервал, годините са от 2005 до 2011 някъде, разхода според каталози го дават между 9 и 12 в града, което +1,2л според мен е вярно. Ако се някой се досеща и за друг малък градски паркетник с по-малък двигател( примерно 1,6-2,2) , но по-висок и с багажник като на горните да сподели,че в момента колебанията са страшни.
Ако темата понеже е доста обща, и не колко знае добре структуриране, моля модератор да премести на подходящо място за общи приказки.
Благодаря!
|